© MLSO

Wij zijn Havenland!

Omdat de Haven van Antwerpen en al het moois dat er rond ligt, meer is dan een som van de delen. Omdat we samen een bruisend geheel vormen, waar je van de ene verwondering in de andere stapt. Tot 1001 keer toe!

De dokken en rijzige havenkranen. Het rijke erfgoed van de stad Antwerpen. De machtige vergezichten over de Schelde. Onschatbare kleine en grote natuurgebieden aan de zoom van de haven. De vele musea, pleinen en cafés van de Sinjorenstad. Gezellige dorpen rond de haven: bijvoorbeeld Kallo, Lillo of Stabroek. De groene horizon van het Waasland. Unieke getijdennatuur van de Schelde. De fortengordel van Antwerpen. Het eigenzinnige karakter van een havenstad.

Samen zijn wij Havenland. Je dacht ons al te kennen? Think again!

Havenland strekt zich uit over een groot gebied.

Havenland – da’s het havengebied van Antwerpen met haar omliggende gebieden zowel op de linker- als de rechteroever van de Schelde. Voor de linker-Scheldeoever geldt de landsgrens in het noorden en de E34 als zuidgrens. De rechter-Scheldeoever omvat de stad Antwerpen en wordt begrensd door de A12 in het oosten en de landsgrens in het noorden. Die delen zijn samen meer dan een optelsom, dat spreekt.

Hoe Havenland het licht zag? Wel, het havenlandschap heeft heel wat troeven in petto, die voor veel mensen onbekend en dus onbemind zijn. De haven en haar omgeving zijn veel meer dan een economische hotspot. Vooral op het vlak van recreatie en educatie biedt ze een brede waaier aan mogelijkheden. Je op het spoor zetten van die mogelijkheden, dat is de missie van Havenland. We bieden een blik achter de schermen van een unieke wereld. Aan de wieg van Havenland staan een twintigtal gelijkgezinde partners: samen zorgen zij voor het reilen en zeilen.

Je leert Havenland vanaf deze zomer kennen: via deze website en onze sociale media. Maar kom vooral zelf op ontdekkingstocht! Maak bijvoorbeeld kennis met de verschillende fiets- en wandelroutes door Havenland: die vind je alvast in de rubriek ‘Eropuit’. Of loop langs in een van onze vier Havenlandpoorten, waar je alle info vindt voor jouw bezoek aan Havenland.

Zien we jou binnenkort in Havenland?

Tot snel!