Saeftinghe Classic getest door… Freddy!

De Saeftinghe Classic is een wielertocht over de rustige polderbaantjes tussen Bazel en Verrebroek, langs Grenspark Groot-Saeftinghe en tot over de Nederlandse grens. Deelnemers kregen dit jaar niet alleen prachtige uitzichten, maar ook een flinke dosis zon cadeau. Gespot op de route: tulpen, bloesems en … Freddy Hoskens, die de Saeftinghe Classic elk jaar mee in goede banen leidt.

Iedereen op post

“Het was absoluut een geslaagde editie! We waren blij dat we de Saeftinghe Classic na twee jaar opnieuw mochten laten doorgaan. Dit jaar waren er voor de 27e editie exact 777 deelnemers, een mooi getal! En de zon scheen. Daar hebben we elk jaar al veel geluk mee gehad, want alles staat of valt met het weer. Regent het ‘s ochtends? Dan komen enkel de die-hards opdagen. Dit jaar was iedereen op post.”

Genieten van de natuur

“Tijdens de Saeftinghe Classic fiets je 55 tot 135 kilometer door het verdronken land van Saeftinghe en langs mooie plaatsen in het Havenland zoals Drijdijck, het Spaans Fort, Putten Weiden en het kunstwerk BAKEN. Een prachtige route. Je fietst het grootste deel van de tijd langs rustige banen door de polders. Af en is er veel wind, maar de mooie uitzichten maken veel goed. Dit jaar stonden er in Meerdonk nog een tulpenveld in bloei en bij de fruitkwekers waren er veel bloesems te zien.”

Niet zelf gefietst

“Ik ben zelf een fervent wielrenner: elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag zit ik op de fiets. Omdat ik deze wielertocht mee organiseer, reed ik zelf niet mee. Ik zorgde er wel mee voor dat alle pijltjes op hun plek bleven hangen en hield een oogje in het zeil bij de bevoorradingsposten waar de deelnemers hun drinkbus konden vullen en een stukje fruit of cake konden eten.”

“Na afloop heeft iedereen nog lang van de zon genoten op het terras aan de sporthal. Een babbeltje met een pintje en een hamburger erbij, dat is altijd plezant. En de volgende editie? Dan gaan we voor 1000 deelnemers!”