“Op het ontbijtbuffet staan kakelverse eitjes en confituur van onze eigen fruitbomen”

Kom je naar Havenland om te fietsen, wandelen of werken? In de Arenberghoeve staat een heerlijk zacht bed voor je klaar. Mireille legt je in de watten met een homemade ontbijtbuffet. Terwijl Alexander een feestmenu tevoorschijn tovert uit de authentieke bakoven in het bakhuis. Alles wat je hier proeft, is lokaal en vers. Duik mee in het verhaal van deze gastvrije boerderij in Beveren-Waas (Kieldrecht).

Hoe het begon
“‘De Arenberghoeve’ is de ouderlijke boerderij van mijn man”, vertelt Mireille. “In 2007 namen we de boerderij over en zochten we een verdienmodel naast dat van landbouw. De recreatiemogelijkheden en de bedrijvigheid in de haven en in Doel, brachten ons op het idee van gastenkamers. Dat doen we nu al 14 jaar! Ik ben het aanspreekpunt voor de gasten, van reservatie tot vertrek. Alexander ontfermt zich over het akkerland en kan zijn passie voor het koken kwijt in het bakhuis. En als mama in nood zit, springen onze zonen bij.”

De lekkerste streekproducten
“Op de Arenberghoeve boeren we op een duurzame manier, met veel liefde voor het dier en het product. Onze kippen en lammeren hebben hier dan ook een goed leven. Dat proef je! Op het ontbijtbuffet staan kakelverse eitjes en confituur van onze eigen fruitbomen. En omdat we geloven in de korte keten, werken we samen met lokale ondernemers om elkaar te versterken. Zo komen de Wase polderpistoletjes en het polderbrood van een bakker die speciaal voor onze hoeve een mix maakt met tarwe dat in het Waasland groeit.”

Het bakhuis
“Alexanders passie is koken. Daarom hebben we na corona het bakhuis geopend. Hier kan je etentjes van 10 tot 24 personen reserveren, bijvoorbeeld voor een verjaardag, jubileum of gewoon omdat het eens gezellig mag zijn. Op het menu: ons eigen lamsvlees en kip, rundvlees van onze buurman, zelfgekweekte groenten… Je kan ook kiezen voor een pizzabeleving. We koken met een authentieke bakoven, opgestookt met hout. Die heeft een paar uur tijd nodig om op temperatuur te komen. Een echte beleving!”

Met zicht op de polders
“We zitten hier midden in de polders. Vanop het terras van de B&B is het zalig vertoeven met een streekbiertje of appel-kerssapje van eigen oogst. Ook vanuit de kamers heb je een weids uitzicht. Zakenmensen die in de buurt werken zien de haven vanuit hun bed! Maar de meeste gasten komen naar hier om te fietsen. Door de polders, rond de radartoren, door Ouden Doel, langs de Kieldrechtsluis en haar containerreuzen… Veel toeristen komen specifiek voor de havenbedrijvigheid. De Havenland fietskaart met 5 routes komt vaak van pas! De fietspaden zijn ook veilig en gescheiden van de rijweg.”

“Gasten die liever wandelen, wijs ik de weg naar het Kieldrecht Vingerlingpad of naar de Prosperpolder met nieuwe panoramaheuvel. Ook het Verdronken Land van Saeftinghe is leuk om te bezoeken met een gids. Een hotspot voor vogelspotters.”

> Arenberghoeve 

> Meer Havenland-toppers