Natuuroase Lisdodde getest door… natuurliefhebber Shari! 

Even helemaal je hoofd leegmaken? Daarvoor trek je naar natuuroase Lisdodde in Kallo. Dit stukje natuurgebied ligt naast de Melkader, vroeger een afwateringskanaal voor de polders. Samen met de hond ging Shari op stap om de oaselus uit te testen, een bospad van zo’n 2 kilometer. 

Stilte na de storm

“Aan de ingang van Lisdodde ligt een hondenweide. Daar kon ze nog even de poten strekken voor ze aan de lijn ging. Storm Eunice en Franklin waren net gepasseerd, dus de natuuroase lag er wat verwaaid bij. We bukten ons voor scheef gevallen takken en klauterden over omvergevallen boomstammen. Onze hond vond het fantastisch! We weken even af over het knuppelpad richting de hogerop gelegen golfterreinen van Ecogolf Kallo. Maar de bomen daar vingen veel wind, dus zijn we terug afgedaald.”

Onthaastplekjes

“Onderweg vind je meerdere mini natuuroases. Stille plekjes met houten rustobjecten waarop je even kan zitten, liggen, hangen… Denk aan een steiger aan het water, een bankje, houten bollen… Deze kunstwerken zouden gemaakt zijn van lokaal hout en gerecupereerd havenhout. In de zomer moet het hier heerlijk zijn met een boek of een picknickmand.”

Melkader & Hoge Landen

“Het eerste deel van de wandeling loopt door het bos. Op de terugweg loop je aan de overkant van het water. Je kan kiezen uit een hondenvrije begrazingszone langs de Melkader met vissteigers aan het water. Of een parallel lopende route langs Hoge Landen, waar honden wel welkom zijn. Ik had graag over het tussenstuk gewandeld, maar vanaf de oever van Hoge Landen hadden we ook een mooi uitzicht!”

 

Kriebelt het om de Melkader & natuuroase De Lisdodde te ontdekken? Download onze wandelkaart Kallo en trek eropuit!

Wist je dat… 

  • … dit natuurgebied vernoemd is naar een zuiverende waterplant? Lisdodde is een grasachtige moerasplant die je herkent aan zijn bruine rietsigaren.
  • … je hier ook kan vogelspotten? Er staat een vogelkijkwand die uitkijkt op vijver Bazeput.
  • … je een kippenparadijsje tegenkomt als je van de Fabriekstraat richting hondenweide loopt? Je ziet hier meer dan 50 ras- en sierkippen.