Met deWaterbus door Havenland getest door… Lien en Siska!

Hét succesrecept voor een geslaagde daguitstap volgens journaliste Lien Lammar en fotografe Siska Vandecasteele? Op verkenning dicht bij huis met een origineel vervoersmiddel. Sportief uitgedost en met de plooifiets onder de arm stapten ze deWaterbus op voor een tocht door Havenland: van het Steenplein langs Lillo en Fort Liefkenshoek over Kallosluis, Groot Rietveld tot aan Sint-Anna.

Vroeg uit de veren voor de zonsopgang

“Mijn collega Siska en ik houden van alternatieve vervoersmiddelen. En hoewel ik regelmatig in Antwerpen kom, had ik nog maar een keer deWaterbus genomen. Zo kwamen we op het idee om Havenland te verkennen met deWaterbus. We waren vroeg uit de veren en stapten al om 8 uur aan boord. Het was een grijze en mistige ochtend, maar op de boot brak de zon door en werden we getrakteerd op een mooie zonsopgang. Een ideaal begin voor ons reisverslag.”

 

Contrast en samenspel van natuur en industrie

“Het meest verrassende aan een reis door Havenland is ongetwijfeld de combinatie van natuur en industrie. Op een manier contrasteren ze enorm, maar ze vloeien ook heel mooi samen. In Lillo wandelden we bijvoorbeeld een stukje buiten de dorpskern, met zicht op een prachtig stukje polder. Tegelijk zie je voorbijvarende schepen, gigantische elektriciteitsmasten en rookpluimen van de omliggende industrie. Een uniek beeld.”

 

Varen, wandelen én fietsen

“We waren van plan om Havenland te voet te ontdekken, maar kozen er last-minute voor om onze plooifietsen mee te nemen. Zo konden we af en toe een stukje fietsen tussen de verschillende stopplaatsen van deWaterbus en wat tijd winnen. De rest van de route ontdekten we wel al wandelend, met als hoogtepunt Rietveld Kallo. Ik was verrast door de omvang en hoe fijn je er kan wandelen.”

 

Voor elk seizoen

“Siska en ik trokken erop uit in november en hoopten nog wat indian summer en het laatste groen aan de bomen mee te pikken. Mission accomplished! Al lijkt de route me ook zalig in de zomer of in de winter. Elk seizoen zorgt voor een andere touch in het landschap.”

 

Benieuwd naar het volledige reisverslag van Lien en Siska? Dat lees je op de website van Pasar.