“Mijn zus werkt ook op DeWaterBus. Als we elkaar op het water passeren, zwaaien we eens!”

Vertoef je in en rond de haven van Antwerpen, dan loop je weleens interessante Havenlanders tegen het lijf. Zoals Hannah D’hondt uit Kruibeke. Als student aan de Antwerp Maritime Academy (vroeger de Hogere Zeevaartschool) maakt ze bijna dagelijks gebruik van DeWaterBus. In de zomer ontpopt ze zich tot jobstudent op deze gezellige veerboot.

Naar school… met DeWaterBus 

“Ik woon op 500 meter van DeWaterBus-halte in Kruibeke. In de zomer van 2017 was de start van de nieuwe veerdienst hier groot nieuws. Mijn grootouders waren meteen fan en vonden het handig om zo naar Antwerpen te gaan. Toen ik in september aan de Antwerp Maritime Academy begon, nam ik voor ‘t eerst DeWaterBus. En dat doe ik nog steeds.” 

 

“Als ik in Kruibeke opstap, gaat mijn fiets mee aan boord. Zo’n 20 minuten later stap ik uit aan ‘t Steen. Dan moet ik nog een kwartiertje fietsen tot aan mijn school. Met de bus en tram zou ik er al snel dubbel zo lang over doen. Ondertussen heb ik wel een rijbewijs, maar DeWaterBus is toch handiger om de drukte rond de Oosterweelwerken te vermijden.”

 

De geknipte jobstudent 

“Voor de Antwerp Maritime Academy draag ik een uniform en zo raakte ik aan de praat met de stewards op DeWaterBus. Toen ik hoorde dat ze nog jobstudenten zochten voor in de zomer, bezorgde ik hen mijn cv. Ook deze zomer zal ik op DeWaterBus werken: mensen begeleiden, vervoersbewijzen verkopen, vragen van toeristen beantwoorden… Mijn zus werkt ook op DeWaterBus. Als we elkaar op het water passeren, zwaaien we eens!”

 

“Als jobstudent mag ik geen maritieme taken doen zoals touwen uitgooien. Maar als student aan de Antwerp Maritime Academy ligt deze studentenjob wel binnen mijn interesseveld. Zo kan ik de radarbeelden interpreteren en kijk ik toe als er reparaties zijn. Ik geniet er ook gewoon van om op het water te zijn met de zon op mijn snoet. Er hangt hier altijd een leuke sfeer.”

 

Favoriete havenplekje

“De Polders in Kruibeke liggen vlak bij de halte van DeWaterBus. In dit overstromingsgebied naast de Schelde kom ik graag wandelen met de hond. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Scheldebocht en de schepen die voorbij waren. En in de zomer vind je hier veel verborgen schaduwplekjes om te picknicken.”

Waterbus met kathedraal