Havenland Walk getest door… Ties!

Met laarsjes, lampjes en fluohesje in de aanslag nam de vierjarige Ties Jacobs en zijn familie op zaterdag 6 november deel aan Havenland Run & Walk. Daarmee was Ties de jongste deelnemer van de vierde editie.

Familietocht door het donker

“De vorige editie van de Havenland Run & Walk wekte onze interesse, dus schreven we ons dit jaar in voor de wandeltocht van 8 kilometer”, vertelt Sven, de papa van Ties. “Want zo wandelen in het donker, dat is toch wel speciaal voor een kind. Ook Ties zijn mama, oma, opa, tante, peter en de vriendin van zijn peter wilden mee.”

Goed voorbereid

“Ties heeft maar een kwartiertje in mijn nek gezeten. De andere 7,5 kilometer heeft hij vlot mee gewandeld, in de modderplassen gesprongen en ons de weg gewezen met zijn zaklamp. We waren goed voorbereid met lichtgevende armbanden, laarsjes, zaklampen en warme jassen. Ook wegwerpbekers hadden we mee, voor aan de bevoorradingsposten. Want het parcours was, op de uitgedeelde koeken na, plasticvrij.”

Lichtjes van de Schelde

“Er hing veel sfeer op de plek waar de muzikanten speelden. Daar vlak bij was er ook een mooi uitzicht over de haven en de lichtjes van de havenbedrijven. Dat was voor mij het hoogtepunt. Omdat ik soms in de haven kom voor mijn werk, weet ik dat de haven niet enkel industrie is, maar ook mooie kanten heeft. Nu ontdekte de rest van de familie dat ook! Binnenkort willen we het natuurgebied nog eens bezoeken, maar dan overdag.”

“Of we volgend jaar weer deelnemen? De kans is groot, want het was heel leuk.”

Ties - Havenland Run & Walk 2021