© Port of Antwerp

4 keer Havenland: themaroutes voor fietsers en wandelaars

Ben je op zoek naar een originele daguitstap? Hou je van de natuur of ben je eerder benieuwd naar de geschiedenis van de haven? Wij stippelden 4 routes uit om Havenland en zijn brede waaier aan activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken. Voor elk wat wils!

1. Havenland voor natuurliefhebbers

Een afwisselend traject voor de ware natuurfanaat! Je fietst een groot stuk naast de Schelde en passeert enkele indrukwekkende natuurgebieden zoals Groot Rietveld en de Melkader, waar je halt kunt houden voor een wandeling. Welke vogels kan jij spotten?

Ontdek meer over deze route

Download meteen de kaart

2. Havenland voor het gezin

Wil je deze zomer graag met je gezin Havenland ontdekken? Strek de benen in het eeuwenoude decor van Lillo. Met zijn fort, jachthaven en Poldermuseum wandel je in het pittoreske dorpje van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Ook natuurliefhebbers komen er aan hun trekken en kunnen er onder andere het slikken- en schorrengebied Galgeschoor bewonderen.

Ontdek meer over deze route

Download meteen de kaart

3. Havenland voor jeugdbewegingen en verenigingen

Ook voor grotere groepen valt er in Havenland heel wat te ontdekken. Erfgoed, industrie, natuur… Op dit sportieve traject komen jullie het allemaal tegen. Al fietsend snuif je de sfeer in de oude haven op, bekijk je bekende havenbedrijven van dichterbij en spot je schepen in de Zandvlietsluis of in het Deurganckdok.

Ontdek meer over deze route

Download meteen de kaart

4. Havenland voor familie en vrienden

Verwen familie en vrienden met een gezellige en actieve daguitstap naar Havenland! Fiets door dorpen Doel en Prosperpolder waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ontdek uitgestrekte natuurgebieden en beklim de radartoren ‘Ouden Doel’ om te laten bekoren door het mooie uitzicht. Wie wil, kan ook even de grens oversteken om kennis te maken met de Nederlandse polderdorpen en getijdennatuur.

Ontdek meer over deze route

Download meteen de kaart