Havenland Run & Walk 2022 getest door… winnaar Tim!

Wandelaar Tim won een van de tien duotickets voor de vijfde editie van de Havenland Run & Walk op zondag 13 november. Samen met zijn wandelmaatje en de hond koos hij voor de route van 8,5 kilometer. Zo’n twee uur genieten van het herfstzonnetje, containerschepen en de uitgestrekte landschappen van Grenspark Groot Saeftinghe.

Nieuwe horizonten

“Ik zag toevallig de socialmediawedstrijd en greep mijn kans voor duoticket”, vertelt Tim (37 jaar) uit Lokeren. “Het leek me leuk om eens door Doel en die kant van de Waaslandhaven te wandelen. Ik ga wel vaak met de hond wandelen, maar nooit in dat deel van Havenland. Eerder aan de kanten van Lokeren. Omdat ik regelmatig meedoe met loopevents, kende ik de Havenland Walk & Run wel van naam. Ik vond het fijn dat de hond gewoon mee kon.”

Walking on sunshine

“Het was die dag heel zonnig. Laarzen hadden we niet nodig. De route liep over verharde wegen. De koeltorens van Doel verdwenen nooit uit het zicht en waren ons oriëntatiepunt. Ik heb vooral genoten van het uitzicht. Dankzij het prachtige weer konden we ver kijken. We liepen deels door natuurgebied, dus we zagen veel vogels. En ook in de verte ook containerschepen. Langs de dijk vielen vooral de boerderijen en landbouwgronden op. Veel groen, het was eens iets anders dan mijn dagelijkse wandelingen in Lokeren. Volgend jaar wil ik nog wel eens mee wandelen.”