Getest door – Havenlandklassen

Drie dagen lang proeven van Havenland, da’s Havenlandklassen!

Havenlandklassen. Misschien heb je er al van gehoord, misschien ook niet. Deze driedaagse is dé manier om de haven en alles eromheen te ontdekken. Drie dagen lang worden leerlingen en leerkrachten van de eerste en tweede graad middelbaar ondergedompeld in het boeiende leven van de haven en van Havenland. Eind september vertrokken ook de derdejaars uit het Regina Pacis uit het West-Vlaamse Tielt op Havenlandklassen. 

 


“Als leerkracht logistiek vind ik Havenlandklassen een grote meerwaarde voor mijn lessen.

Mijn leerlingen zien hier met eigen ogen hoe belangrijk logistiek is in ons land.”

Jeroen V. 


 

Leerkrachten Jeroen V. en Isabel C. zakten tijdens de laatste week van september samen met een veertigtal leerlingen af naar de haven om er drie dagen lang te proeven van Havenland. Het programma stond vol met interessante activiteiten, gaande van bezoekjes aan het MAS en het havengebied, tot een bezoek aan Fort Liefkenshoek en een rondvaart op DeWaterbus met een workshop om een beter beeld te krijgen van de haven. 

“Deze uitstap is een echte meerwaarde voor mijn vakken logistiek en verkoop. Ik hoop dat de leerlingen vooral onthouden hoe essentieel logistiek is voor ons land. Het is ongelooflijk belangrijk wat hier allemaal gebeurt”, vertelde Isabel C., leerkracht van het Regina Pacis.

En niet alleen de leerkrachten waren weg van Havenlandklassen, ook de leerlingen zelf vonden het een unieke belevenis. Zo vertelde Odille dat ze niet alleen heel veel plezier heeft gemaakt met haar vrienden, maar ook dat ze heel veel geleerd heeft over de haven.

En ook Guillaume vond Havenlandklassen een leuke en leerrijke ervaring. “In Antwerpen ben ik enkel nog maar eens komen winkelen. Ik ontdek de stad en de haven nu op een totaal andere manier”, aldus Guillaume.

Voor Gilles was dan weer de rondleiding in de haven hét hoogtepunt van hun driedaagse trip. “Het was vooral leuk om de dingen in het echt te zien. In de klas kun je veel leren en lezen, maar daar stonden we in de haven zelf. We leerden over hoe ze daar werken, welke grote machines er rondrijden… Het uitzicht was ook heel cool”, vertelde Gilles.

 


“In Antwerpen ben ik enkel nog maar eens komen winkelen.

Ik ontdek de stad en de haven nu op een totaal andere manier.”

Guillaume (14)


 

Slapen deden de leerkrachten en leerlingen op een rustige, idyllische plek. Leerkracht Jeroen V. kwam er, ondanks het drukke schema, helemaal tot rust. “De haven is zo groot en levendig,maar wij sliepen in Prosperpolder. Dat is maar enkele straten groot, waardoor je vooral de rust en het mooie landschap rond het havengebied ervaart”, vertelde Jeroen V. 

 

Wil jij met je klas van de eerste of tweede graad middelbaar onderwijs ook op Havenlandklassen gaan? Dat kan! Ontdek alles over deze voordelige formule via www.havenlandklassen.be en bezorg je leerlingen een onvergetelijke trip door de boeiende wereld van Havenland.