Fietsavontuur in en rond de haven van Antwerpen met Maureen en Helmut!

Maureen Vanherberghen en Helmut Lotti maakten een unieke fietstocht doorheen de haven van Antwerpen en de omliggende polders. Hun trip begon bij het nemen van DeWaterbus van Sint-Anneke (Linkeroever) naar Fort Liefkenshoek. Vanaf daar ging de tocht verder met de fiets.

Tijdens hun fietstocht hielden ze een eerste stop aan het Deurganckdok, waar ze afgesproken hadden met shipspotter Luc. Met maar liefst 80 (!) indrukwekkende windturbines op de achtergrond deelden ze hun bewondering voor de bedrijvigheid in het gebied. In Doel werden ze rondgeleid door een oud-bewoonster, Frie. Zij vertelde enkele leuke weetjes over de ‘spookstad’. En de toekomst van Doel? Die ziet er rooskleurig uit, volgens Frie. 

Na hun stop in Doel fietsten Maureen en Helmut verder richting Radartoren Ouden Doel. Helmut is al van kleins af aan fervent fietser, maar toch was hij enorm onder de indruk van de Polders. “Er zijn mensen die naar Zuid-Afrika gaan en daar pas zien hoe mooi een zonsondergang is, maar hier is het minstens even mooi.”, aldus Helmut. 

 

In Ouden Doel bezocht het fietsduo het PolderMAS, een museum waar conservator Benjamin in alle geuren en kleuren vertelde over de vondsten aan de Schelde. Zijn favoriete object? Dat ontdek je in de aflevering van Vlaanderen Vakantieland! 

Tussen de schapen door (ja, dat mag je echt letterlijk nemen) fietsten Helmut en Maureen richting hun laatste bestemming, Café den Angeluus in Prosperpolder. Hier sloegen ze een gezellig babbeltje met cafébazin Hilde en genoten ze van een ‘Prosper’. 

Kortom, de fietstocht doorheen dit prachtig stukje Havenland was een reis vol ontdekkingen, ontmoetingen en verborgen parels. “Het is absoluut een uitstap waard!”, aldus Helmut. 

Wil je graag zelf al fietsend ontdekken wat Havenland allemaal te bieden heeft? Volg dan net zoals Maureen en Helmut deze Havenland fietsroutes

  • Waaslandhavenroute 
  • Door natuur, landbouw en havenroute