“De haven is een ongelooflijk verrassende omgeving”

Op zoek naar een leuke teambuilding? Of een creatieve insteek voor het volgende familiefeest? Boek een tour met Discover Antwerpen en ga op verkenning in de wereldhaven die de haven van Antwerpen is. Nadine en haar collega-gidsen tonen je de haven in al haar facetten. “Zelfs mensen die vlakbij de haven wonen, vallen van de ene verbazing in de andere.”

Tours op maat van iedereen

‘We hebben Discover Antwerpen zelf opgestart”, vertelt Nadine. “Ik ben zelf stads- en museumgids en begeleid samen met een aantal collega’s de tours door de haven. Omdat ik voor het havenbedrijf werk, zit ik aan de bron en kan ik er enorm veel over vertellen. Om ervoor te zorgen dat ook onze gidsen helemaal up-to-date blijven, neem ik hen regelmatig mee op uitstap om bij te leren.” Discover Antwerpen biedt tours van verschillende lengtes aan met de boot, de fiets, de bus of de auto: van een korte en krachtige ontdekkingstocht van twee uurtjes tot een volledige dagtocht. “Zo kan iedereen deelnemen: jong of oud en heel grote of heel kleine groepen. We voorzien graag een oplossing op maat.”

Op ontdekking in de achtertuin

“De haven is een ongelofelijk verrassende omgeving. We merken dat er heel veel Antwerpenaren op onze tours afkomen: hoewel de haven bij wijze van spreken in hun achtertuin ligt, kennen ze de omgeving amper en weten ze niet wat er zich allemaal afspeelt. Achteraf zijn ze altijd overdonderd door alle activiteiten hier. Wat er allemaal gebeurt, wat er verhandeld en vervoerd wordt, de grootsheid en de gigantische aantallen waarover we spreken… Alles spreekt tot de verbeelding.”

Verborgen pareltjes

“De omgeving van de haven heeft natuurlijk ook prachtige natuur te bieden”, vertelt Nadine. “Zowel op de rechter- als op de linkeroever vind je heel wat verborgen pareltjes. We kiezen voor onze tours telkens een van die typische, aangename plekjes uit voor een lekkere lunch.”  En dat is niet alles. “Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire uitzichten over de polders of je kan een zeldzame vogel- of plantensoort spotten. De haven zit echt vol verrassingen.”

Trek je er graag eens mee op uit? Ontdek het aanbod van Discover Antwerpen op https://www.discover-antwerpen.be/