Cruiseschepen fotograferen vind ik schitterend!

Klik, klik, klik-klik-klik. Dat geluid hoor je zeker wanneer je op een van de vele shipspot-plekken in Havenland staat. En de kans is ook groot dat het klikkende geluid afkomstig is van het fotoapparaat van Victor Van Dessel. Hij is namelijk al een tiental jaar gepassioneerde shipspotter en vertelde ons meer over zijn unieke hobby.

Zijn er mooie schepen op komst? 

“De Schelde en de zee hebben mij altijd geboeid. Ik ben nu al enkele jaren met pensioen en heb dus een pak meer vrije tijd. Stilzitten en niets doen is wel écht niets voor mij. ‘s Morgens bekijk ik op mijn smartphone welke schepen de haven in- of uitvaren. Ik vind die informatie op verschillende sites zoals bijvoorbeeld VesselFinder. Zijn er mooie schepen opkomst? Dan spring ik de auto in en zoek ik de ideale spotplek. Er zijn er zo enkele in de Haven. Vooral aan Doel en Fort Liefkenshoek maak ik graag foto’s. Maar alles hangt af van het weer en waar de zon staat. Het is belangrijk om als fotograaf de zon in de rug te hebben.”

Cruiseschepen die omzwaaien = unieke beelden! 

“In de haven kom je veel verschillende schepen tegen. Het zijn vaak containerreuzen, maar cruiseschepen en zeilschepen zie je ook regelmatig. Cruiseschepen fotograferen vind ik schitterend! Zeker als die moeten omzwaaien. Dat is wanneer schepen ter plaatse draaien en zich dan aan een ponton leggen. Voor kleine schepen is dit vaak geen probleem, maar sommige cruiseschepen zijn 255 meter lang. Wanneer zij moeten omzwaaien komen ze dus heel dichtbij de kade. Dat levert fantastische foto-opportuniteiten op.”

 

 

Favoriete Havenlandplekje

“Schitterende plekken in Havenland zijn er in overvloed. Mijn favoriete plek is de Belvédère op het eilandje. Een park in de Scheldebocht met een geweldig uitzicht. Het unieke aan dit park is dat je de schepen al van heel ver ziet aankomen en daarna verder varen richting de stad. Maar zoals ik al zei, Havenland heeft veel te bieden. Enkele weken geleden nam ik bijvoorbeeld DeWaterbus van Hemiksem naar Lillo. Lillo is echt een schitterende plaats om te vertoeven en rond te wandelen. Daarnaast geniet ik ook regelmatig van de Havenland-fietsroutes. Een aangenaam fietspad, een mooi uitzicht en grote schepen, meer heb je niet nodig voor een leuke fietstocht!”

Havenland campagne

“Ik vond het een hele eer dat ik een van de gezichten van de Havenland-campagne mocht zijn. Het is altijd leuk wanneer jouw hobby wat extra aandacht en waardering krijgt. Ik hoop dat veel mensen door deze campagne Havenland gaan ontdekken.”