Kasteel Ravenhof

Copyright gemeente Stabroek

Kasteel Ravenhof te Stabroek is een schitterend gelegen 19de eeuws kasteel, met een prachtig kasteelpark (het Moretusbos) dat ook deel uitmaakt van grenspark De Zoom- Kalmthoutse Heide. De perfecte stop voor een fietstocht, of de perfecte startplaats voor een mooie wandeling.

Wellicht stond er reeds in de 14de eeuw een vestiging waar het huidige kasteel staat, maar het gebouw dat we er nu terugvinden werk in twee fases gebouwd. De hoofdbouw in neo-Lodewijk XV-stijl werd in 1810 neergezet. Het is ook uit die periode dat de naam Ravenhof dateert. Tussen 1911 en 1920 werden de twee zijvleugels aangebouwd door de toenmalige eigenaar, Charles Moretus Plantin, die tot in 1960 burgemeester van Stabroek was.

In 1979 kwam het kasteel in handen van de gemeente Stabroek, die er sinds 1982 diverse socio-culturele verenigingen huisvest. Belangrijker voor ons, recreërende Havenlanders, is dat het koetshuis werd omgebouwd tot een leuke brasserie met een prachtig terras. Je kan er genieten van een hapje en een drankje mét zicht op een prachtig kasteel. Van reusachtige containerschepen naar prachtige kastelen in een halve dag fietsen? Dat kan in Havenland!

 

Adres:

Oud Broek 2

2940 Stabroek

 

Waar

Oud Broek 1
2940 Stabroek