Recordschip HMM Gdansk in de haven

Het recordship HMM Gdansk, goed voor 23.964 teu, doet op vrijdag 14 augustus de haven van Antwerpen aan. 

Waar
Noordzee Terminal

Wanneer
14/08/2020

©Hutchison Ports

De containerreus HMM Gdansk is een zusterschip van de ‘HMM Algeciras’. Beide schepen maken deel uit van een reeks van twaalf ‘megamax 24’-schepen, waarvan er intussen al negen in de vaart zijn.

De ‘HMM Gdansk’ zal op donderdagochtend uit Hamburg vertrekken en wordt op vrijdag 14 augustus aan de Noordzee Terminal verwacht.

Andere recordschips in aantocht

Al een week later wordt daar ook de ‘HMM Rotterdam’ van 23.792 teu verwacht, die deze week donderdag al in Rotterdam aan de Europese rotatie begint. Op 3 september mag Antwerpen de ‘HMM Hamburg’ op maidentrip ontvangen.

Samsung Heavy Industries leverde zopas de ‘HMM Southampton’ op, die op 12 augustus in Shanghai aan de maidentrip begint voor de FE3-dienst. Deze nieuwe megamax heeft op 24 september een eerste Antwerpse aanloop in het vaarschema staan. Daarna volgen nog aanlopen van de ‘HMM Stockholm’ (op 1 oktober), ‘HMM Le Havre’ (15 oktober) en tenslotte de ‘HMM St Petersburg’ (29 oktober), die op 16 september als laatste uit de reeks van twaalf in Shanghai in de vaart komt.

Meer info

Waar

Scheldelaan 601
2040 Antwerpen