Dagtocht vanuit Temse en Antwerpen, naar Lillo, Doel en de drukke containerhavens

Waar
Wilfordkaai

Wanneer
Van 09/05/2023 tot en met 19/10/2023

De haven van Antwerpen ontdek je het best vanaf het water tijdens een gegidste boottocht naar het indrukwekkende Deurganckdok.

In de voormiddag vertrekken we vanuit Temse. Op de middag maken we tijdens deze boottocht een korte halte om deelnemers vanuit Antwerpen te laten inschepen (er wordt niet uitgestapt).

Al varend ontdek je (vanuit Temse) het Bornems gehucht ‘Buitenland’ met het bezoekerscentrum de Notelaer, het Scheldestadje Rupelmonde, het natuurgebied ‘Kruibeekse polders’ en de vernieuwde Antwerpse kaaien met mooi zicht op de kathedraal.

Na een korte stop te Antwerpen (Steenplein) varen we verder langs het MAS en het nieuwe havengebouw in de vorm van een diamant en door het havengebied.

Eens voorbij het strand van Sint Anneke ruimen de panoramische vergezichten plaats voor de industriële installaties van de Petro-chemiebedrijven en de welbekende koeltorens van Doel. Langzaam maar zeker naderen we het hart van de zeehaven van Antwerpen. Met zijn unieke ligging biedt de haven van Antwerpen een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer. Tussen de reusachtige containerschepen voel je je als een mier naast een olifant. Met deze tocht heb je dan ook de unieke kans om letterlijk midden tussen de ronkende motoren van de wereldeconomie te staan!

We keren ter hoogte van het laatste polderdorp Lillo en varen terug stroomopwaarts naar Antwerpen en vervolgens naar Temse, onze thuishaven.

Temse Wilfordkaai: 11u30-17u30
Antwerpen Steenplein bij ponton: 13u05-16u

Dinsdag 9 mei
donderdag 25 mei
Donderdag 8 juni
Donderdag 22 juni
Vrijdag 7 juli
Vrijdag 21 juli
Zaterdag 5 augustus
Maandag 21 augustus
Maandag 4 september
Dinsdag 19 september
Dinsdag 3 oktober
Donderdag 19 oktober

Prijs vanuit Temse:
Volwassene:
€ 30
Kind 3 t.e.m. 11:
€25

Prijs vanuit Antwerpen:
Volwassene:
€ 20
Kind 3 t.e.m. 11: € 15

https://www.rivertours.be/nl/boottocht/9841
https://www.rivertours.be/nl/contact

Waar

Wilfordkaai
9140 Temse