Cursus: Broedvogelkartering (Beveren)

Deze cursus is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om, in samenwerking met INBO en Natuurpunt Studie, de broedvogels mee in kaart te brengen, maar staat uiteraard ook open voor zij die meer kennis willen opdoen over vogels in het algemeen.

Waar
OC Schoolhuis (locatie voor de theorielessen) Hoog Kallo 28, 9120 Kallo

Wanneer
Van 20/01/2022 tot en met 14/05/2022
afhankelijk van cursusdag

In het Europese vogelrichtlijngebied “Schorren en polders van de Benedenschelde” wordt de avifauna nauwlettend in het oog gehouden. Niet alleen door de vele vogelkijkers die gebieden als een Rietveld Kallo, Putten West of Doelpolder Noord maar al te graag op hun dagprogramma hebben staan, maar ook door karteerders die de evoluties van het broedvogelbestand jaarlijks in detail opvolgen.

Deze cursus is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om, in samenwerking met INBO en Natuurpunt Studie, de broedvogels mee in kaart te brengen, maar staat uiteraard ook open voor zij die meer kennis willen opdoen over vogels in het algemeen. Daarbij zal in het bijzonder veel aandacht besteed worden aan hun gezang en gedrag omdat zij de basis vormen voor een goed uitgevoerde kartering.De cursus bestaat uit 4 theorie- en 4 praktijklessen, start op 20 januari 2022 en eindigt op 14 mei.

De theorielessen gaan door op donderdagavonden (20/01, 3/02, 17/02 en 10/03) van 19u30 tot 22u30 in OC ‘t Schoolhuis, Hoog Kallo 28 te Kallo en worden gegeven door Koen Leysen van Natuurpunt Educatie.

De praktijklessen worden ingepland op zaterdagen (9/04, 23/04, 7/05 en 14/05) in de vroege ochtend omdat de vogels dan het meest actief zijn en dat dus het uitgelezen moment is om vogelzang te bestuderen. Ze worden telkens gegeven door een andere gids, gespecialiseerd in de kartering van een bepaald natuurgebied in het Beverse.

Wees snel, want het aantal deelnemers is beperkt (tot 20!)

Meer info op natuurpunt.be: https://www.natuurpunt.be/agenda/cursus-broedvogelkartering-beveren-50358