Breedbeeld Buitenexpo Doel

Deze zomer strijkt de BREEDBEELD openluchttentoonstelling ‘Out of Office’ neer in Doel. In deze bijzondere locatie aan de Schelde kan je een fotoparcours afleggen van 2 kilometer langs meer dan 60 beelden, gemaakt door maar liefst 50 fotografen. Dit project is een samenwerking tussen BREEDBEELD en de Gemeente Beveren, met de steun van Imprenta.

Waar
Doel

Wanneer
Van 17/06/2022 tot en met 25/09/2022
17 juni tot 25 september

‘Out of Office’ is de jaarlijkse fotowedstrijd en openluchttentoonstelling van BREEDBEELD die doorgaat tijdens de zomermaanden. De selectie wordt samengesteld vanuit een open call, waar ongeveer 2700 beelden voor werden ingezonden. Na de feestelijke opening op 17 juni en tot eind september zal deze selectie te bezichtigen zijn in Doel. Het Scheldepolderdorp dient als canvas voor het parcours waarin het werk van een vijftigtal fotografen tentoongesteld wordt. Waar BREEDBEELD in de vorige edities van ‘Out of Office’ telkens fotografie naar de natuur bracht, zijn de werken nu in een meer stedelijke context te zien, met de kleurrijke Doelse muren en de unieke sfeer van het dorp die het kader vormen voor de expo. De installaties met de beelden zijn telkens afgestemd op de omgeving om de bezoeker van beide optimaal te laten genieten. ‘Out of Office’ laat je zo op een speelse en frisse manier proeven van de zomer én van fotografie in deze unieke setting.

Daarnaast worden er ook rondleidingen georganiseerd waarop je meer te weten komt over de werken en de omgeving. Tijdens het weekend van 19 tot 21 augustus kan je ook komen proeven van een brede waaier aan fotografieworkshops, ter ere van de Internationale Dag van de Fotografie.

Praktisch

Het parcours is duidelijk bewegwijzerd en start aan de parking in de Scheldemolenstraat dichtbij brasserie ‘De Molen’.
De regio leent zich uiterst goed voor een fietstocht. Bekijk hiervoor vooral het fietsnetwerk van het Waasland.
Met het openbaar vervoer kan je vanaf het station van Sint-Niklaas bus 31 nemen richting Doel. Met de auto zijn er parkeermogelijkheden bij de start van het parcours.

Rondleidingen

Wie naast de audiogids graag nog wat meer informatie heeft over de werken en Doel zelf, kan zich inschrijven op één van de rondleidingen.

De rondleidingen vinden plaats op 26 juni, 24 juli, 20 augustus en 18 september, ze beginnen telkens om 15u en duren ongeveer een uur. Samenkomst parking aan de Molen, bij het startbord van het parcours.

Week van de Fotografie

In de context van de Dag van de Fotografie brengen we je een workshopprogramma dat plaatsvindt in Doel zelf. Van 19 tot 21 augustus kan je namelijk deelnemen aan één van onze vele workshops: ga ’s nachts met lightpainting aan de slag, ontdek de nachtfotografie of maak een fotoboekdummy. Voor zij die graag experimenteren in de doka, staat er ook een verrassing op het programma. De nadruk in het aanbod ligt op experiment. Beginners kunnen deelnemen aan een kennismaking met fotografie. Alle workshops zijn dan ook toegankelijk voor beeldmakers van alle niveaus. Het volledige programma wordt hier later gedeeld.