FOTOGRAFEREN IN HAVENLAND

Havenland is een unieke plaats met tal van fotogenieke plekken. De haven en haar activiteiten in beeld brengen kan onder bepaalde voorwaarden. We maken je graag wegwijs.

Openbare weg

Je hebt geen toestemming nodig om te fotograferen op de openbare weg, dit kan vrijblijvend. Hou wel rekening met het levendig karakter van de haven en respecteer de verkeersregels. Nabij bruggen en sluizen wisselt de verkeerssituatie geregeld, dus ook daar is uiterste voorzichtigheid geboden. Het bezoeken van de bezienswaardigheden gebeurt eveneens op eigen risico.

Schepen spotten

Het spotten van schepen kan op verschillende plaatsen in de haven. Speciaal voor alle liefhebbers heeft het Havenbedrijf een kaart samengesteld met interessante plekken voor het spotten en fotograferen van schepen. Deze kun je hier downloaden.

Economische bedrijvigheid

Naast het spotten van schepen is de economische bedrijvigheid ook een bron van inspiratie voor fotografen.  Vraag zeker toestemming aan de betrokken bedrijven of instanties vooraleer je hun bedrijfsgeheimen op de hete plaat vastlegt.

Beeldbank

De beeldbank van het Havenbedrijf Antwerpen bevat een schat aan informatie. Ze biedt je niet enkel beelden van de moderne haven, die regelmatig worden aangevuld met nieuwe foto’s van onze huisfotograaf, maar laat je via de historische beelden ook de groei van de haven ontdekken. Klik hier voor onze beeldbank.

Drones

Voor drones in de haven geldt een specifieke regelgeving.