Oude Landen

De oude Landen bestaat uit prachtige natuur vlakbij de stand met de mooi kronkelende Oudelandse Beek erdoorheen. Deze wordt versierd door grillig gevormde rietkragen, bloemrijke graslanden en wilgenbosjes. Liefhebber van bloemenpracht? Dan zal deze wandeling je deugd doen! De Oude Landen staan bekend om hun kleurrijke bloemenpracht, wilde orchideeën die de graslanden de lente rozerood kleuren, maar ook voor zijn rietvogels, nachtegalen, vele vlinders en de Schotse Galloway runderen die van juli tot december grazend een handje helpen bij het beheer.

Kinderen zijn ook meer dan welkom in dit gebied. Er is zelfs een schattenjacht waar de jongeren kunnen aan deelnemen. Doormiddel van leerrijke spelletjes zoeken de kinderen naar de code van de schat, die verstopt zit doorheen De Oude Landen. Wanneer ze deze code gevonden hebben, mogen ze de schat openen en een prijs eruit halen. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat er in zit?

Toegankelijkheid:

Het hele jaar vrij toegankelijk op de paden. De wandeling is deels toegankelijk voor kinderwagens. Er is parkeergelegenheid in de dreef naar het kasteel.

 Adres: Oude Landen - vertrekpunt kasteel Veltwijck (districtshuis Ekeren), Veltwijcklaan 27, 2030 Ekeren

meer in havenland

NOG MEER OP WANDEL