Met het openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is ook altijd een optie als je op een veilige en goedkope manier naar de haven wilt reizen. Het is altijd mogelijk om een tram of trein te nemen als voortraject, om dit aan te sluiten met een bus- of fietsrit.

Wanneer je bijvoorbeeld vanuit Antwerpen vertrekt zijn er heel wat mogelijkheden zijn om je gemakkelijk te verplaatsen via de tram. Op deze kaart vind je alvast een overzicht van het tramverkeer in de stad en hier vind je een kaart terug waarop je het tramverkeer naar de haven kan raadplegen.

Verder kun je ook altijd de online routeplanner gebruiken om de dienstregelingen van de bus en tram te raadplagen. Deze kan je raadplegen op www.delijn.be . Voor mobiele gebruikers in het interessant om de lijn-app te downloaden via de App-store of via de Google Play Store. Hier kun je, mits het ingeven van je bestemming ook de snelste route naar jouw bestemming terugvinden. Dit zowel via bus, tram, trein als metro.

The app was not found in the store. :-(
De Lijn
De Lijn
Ontwikkelaar: De Lijn
Prijs: gratis

Voor treinverkeer is het handig om je route te plannen via de website van de NMBS.

 Hier kun je indien u dit wilt ook uw tickets al bestellen:  www.belgianrail.be

Tip: koop je tram- of busbiljet in een voorverkooppunt (krantenwinkel, supermarkt, de automaten in de verschillende haltes of bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen), dat is goedkoper.

Een overzicht van de tarieven (voorverkoop/bij aankoop bij de chauffeur):
Individueel ticket 60 minuten € 3
SMS ticket (sms DL 4884) 60 minuten € 1,80 + € 0,15
Dagpas 1 dag € 6 / € 8
Driedagenpas 3 dagen € 12 / niet mogelijk om aan te kopen bij de chauffeur
Vijf-dagenpas 5 dagen € 17 / niet mogelijk om aan te kopen bij de chauffeur
Dagpas kind 1 dag € 4 / € 5
10-rittenkaart 10 x 60 minuten € 15 / niet mogelijk om aan te kopen bij de chauffeur

Vanaf 5 personen kan je een groepsbiljet kopen, per persoon betaal je dan 1,20 euro.
Een SMS ticket aankopen is enkel mogelijk met een Belgisch gsm-abonnement.

Met een individueel ticket kan je 60 minuten reizen en onbeperkt overstappen. Blijf je op dezelfde lijn en duurt de rit langer dan 60 minuten dan mag je de rit uitrijden. Stap je nadien over naar een andere tram of bus, dan koop je een nieuw biljet of zend je een nieuwe SMS.

Wil je graag weten hoe vlot je in Antwerpen geraakt? Bezoek dan zeker ook de website van Slim naar Antwerpen: www.slimnaarantwerpen.be