3 Prachtige Fietslussen tussen Natuur en Industrie

De Havenland Brochure neemt je aan de hand van 3 mooie fietslussen mee doorheen het adembenemende Wase havenland. De Antwerpse Haven groeit gestaag verder in het Waasland. Dit zorgt echter voor prachtige contrasten tussen natuur en industrie en maken het gebied des te waardiger om op twee wielen te verkennen.

Tijdens deze fietslussen zullen containers, de wegen van het vrachttransport, adembenemende polder- en schorrenlandschappen, erfgoed en natuurgebieden in volle ontwikkeling, elkander opvolgen. De Routes zijn gemiddeld 37 km lang, en overlappen gedeeltelijk. De mogelijkheid om ze alle 3 na elkaar te doen is een reële keuze.

Je kunt kiezen uit:

  • Lus 1 (Havenlandroute) loodst je van aan Fort Liefkenshoek over de Kieldrachtsluis, langs Doel en de talrijke weidevogelgebieden naar het heerlijk rustige polderdorpje Kallo.
  • Lus 2 (Polderroute) brengt je door de Wase polders en helemaal tot het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen, met een knipoog naar de tv-serie ‘Den Elfde van den Elfde’.
  • In lus 3 (Linieroute) ligt de liniedijk en het vlakke landschap errond centraal, met de restanten van Fort Sint-Jan en Fort Bedmar, de Bedmarlinie en Fort Verrebroek.

De brochure kun je alvast hier terugvinden

meer in havenland

OOK INTERESSANT