Bospolder

Zin om te wandelen in de natuur ten noorden van Antwerpen? Ga op stap in de Bospolder in Ekeren. Dit 100 hectare groot natuurgebied bevat wandelroutes door graslanden, ruigten, bos en moeras, afgewisseld met ondiepe plassen. Je vindt er wandeltochten door het allereerste Vlaamse natuurinrichtingsproject, dat voor het herstel van zeldzame planten en dieren heeft gezorgd.

Toen de haven dertig jaar geleden uitbreidde, werd dit gebied opgespoten. Dit liet de natuur toe om het vernielde gebied langzaam terug te nemen. Na het Vlaamse natuurinrichtingsproject werd het gebied dan ook weer natter en waardevoller.

Langs grachten en open water ontwikkelde zich hier rietland, waar kleine karekiet, rietgors en tal van eenden zich thuis voelen. Vooral voor vogels bekleden de Bospolder en het Ekers Moeras een belangrijke positie in een snoer van internationaal interessante gebieden.

De Bospolder heeft dus het een en ander te bieden voor een mooie wandeling. Geïnteresseerd om dit schone stukje natuur te komen verkennen? De Bospolder is het hele jaar vrij toegankelijk op de paden. Parking vind je terug aan het einde van de Vierkerkenstraat, 2030 Antwerpen, aan de rand van de Ekerse wijk Schoonbroek, vlakbij de voetgangersbrug over de A12. Fietsenstalling is ook aanwezig. Bij regenweer en ’s winters zijn laarzen noodzakelijk. De Bospolder is geschikt zowel voor kinderwagens met grote wielen als voor rolstoelen. Honden zijn welkom, middels aan de leiband.

 Adres: Einde Vierkerkenstraat, 2030 Antwerpen

meer in havenland

NOG MEER OP WANDEL